Zeleno javno naročanje – podpora

Potrebujete pomoč pri javnem naročanju okolju prijaznih predmetov?

Skladno z Uredbo o zelenem javnem naročanju je potrebno pri naročanju določenih predmetov upoštevati okoljske vidike.

Z namenom zagotavljanja enostavnejše in kvalitetnejše pomoči pri upoštevanju Uredbe, je Ministrstvo za okolje in prostor objavilo enoten elektronski naslov, namen katerega je naročnikom in gospodarskim subjektom, ki sodelujejo, ali so zainteresirani za sodelovanje v postopkih javnega naročanja, zagotavljati strokovno pomoč glede vprašanj s področja zelenega javnega naročanja.

Elektronski naslov: zejn.mop@gov.si

Oglej si še ostale objave

03.03.20
Novosti pri gradnji in prenovi stavb s primeri dobre prakse

Gradite ali prenavljate ali vas kot strokovnjaka zanimajo novosti v stavbnem sektorju? Konec tega leta oz. po 31. decembru bomo morali graditi le še skoraj nič-energijske hiše, to so visoko energijsko učinkovite stavbe, ki za svoje delovanje porabijo zelo malo energije in še ta je v večini pridobljena iz obnovljivih virov. Na obzorju pa se že nakazuje […]

19.01.22
Sto najpogostejših vprašanj pri zelenem javnem naročanju

Ekipa za zeleno javno naročanje je zbrala in uredila najpogostejša vprašanja s področja zelenega javnega naročanja. Dokument je namenjen javnim naročnikom, ki v razpisno dokumentacijo vključujejo predmete iz Uredbe o zelenem javnem naročanju. Začetna vprašanja so splošne narave, v nadaljevanju pa so razdeljena glede na predmet naročanja. Dokument je dostopen tukaj.

24.06.22
Delavnice o kazalnikih trajnostne gradnje – testiranje alfa verzije in uporaba v praksi

V junijski številki revije Gradbenik si lahko preberete izsledke delavnic na temo kazalnikov trajnostne gradnje s poudarkom na testiranju alfa verzije in uporabi kazalnikov v praksi. V letu 2019 se je v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE začela druga faza razvoja slovenskega sistema za vrednotenje trajnostne gradnje, ki temelji na Level(s). Gradbeni inštitut ZRMK (GI ZRMK) in Zavod za gradbeništvo […]

e-Novice in obvestila

Če želite tudi sami postati bolj okoljsko ozaveščeni se prijavite na naše e-novice, kjer bomo z vami vsak mesec delili nasvete na področju zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Za izražena mnenja in informacije na spletni strani odgovarja samo avtor (ali avtorji) in se zato ta ne morejo šteti za uradno stališče Evropske komisije.