...

Dobre prakse (video): Lesna zadruga Loški Potok

V okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE je nastal video o dobri praksi zadružnega modela daljinskega ogrevanja na lesno biomaso v Loškem Potoku.

Lesna zadruga Loški potok je slovenski primer v tujini močno razširjenega zadružnega modela rabe lesne biomase za ogrevanje. Projekt je lep primer sodelovanja različnih členov lokalne skupnosti. Na pobudo občine je bila ustanovljena lesna zadruga, ki vključuje lokalne gozdarje in druge, ki se ukvarjajo z lesno dejavnostjo, na sistem ogrevanja pa je priključenih 12 objektov. Video je dosegljiv tukaj.

Oglej si še ostale objave

e-novice in obvestila

Če želite tudi sami postati bolj okoljsko ozaveščeni se prijavite na naše e-novice, kjer bomo z vami vsak mesec delili nasvete na področju zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Za izražena mnenja in informacije na spletni strani odgovarja samo avtor (ali avtorji) in se zato ta ne morejo šteti za uradno stališče Evropske komisije.