Objavljamo stališče Podnebnega sveta glede novega Energetskega zakona z dne 7. decembra 2023, ki ga je Podnebni svet na podlagi novih informacij dopolnil in sprejel na 7. redni seji Podnebnega […]
Kemijski inštitut v sodelovanju s Slovenskim Združenjem za Kakovost in Odličnost in Gospodarsko Zbornico Slovenije organizira posvet na temo učinkovitosti zelene prehranske verige, ki bo na Kemijskem inštitutu 17. in 18. 9. 2020.
Učinkovita, varna in trajnostna preskrba s hrano je eden od ciljev Evropskega zelenega dogovora.
Zelena prehranska veriga sloni na kratkih preskrbovalnih verigah, preprečuje izgube hrane in zmanjšuje količino odpadne hrane. Uporablja embalažo, ki je v največji možni meri del krožnega gospodarstva in je okolju prijazna. Odvečna hrana gre v dobrodelne namene in ne v odpad.
Program posveta, ki bo potekal v slovenskem jeziku si lahko ogledate v priponki, prijavite pa se lahko tukaj.
Objavljamo stališče Podnebnega sveta glede novega Energetskega zakona z dne 7. decembra 2023, ki ga je Podnebni svet na podlagi novih informacij dopolnil in sprejel na 7. redni seji Podnebnega […]
Maja smo v sodelovanju z ostalimi strokovnjaki organizirali dva termina izobraževanj na temo zelenega javnega naročanja živil. Uvodoma je ga. Tadeja Kvas Majer (MKGP) podala odgovore na najpogostejša vprašanja javnih […]
Septembra 2020 je bil v vseh državah EU uveden nov sistem označevanja energijskih razredov. Prva skupina izdelkov bo z novo energijsko nalepko označena marca 2021, postopoma bo sledilo še preostalih […]