5. in 6. marca 2025 sta v okviru projekta LIFE Krepitev zmogljivosti 2 potekali nadaljevalni delavnici na temo pisanja projektnih prijav LIFE. Namen delavnic je bil udeležencem ponuditi praktično znanje in usmeritve za […]
Kemijski inštitut v sodelovanju s Slovenskim Združenjem za Kakovost in Odličnost in Gospodarsko Zbornico Slovenije organizira posvet na temo učinkovitosti zelene prehranske verige, ki bo na Kemijskem inštitutu 17. in 18. 9. 2020.
Učinkovita, varna in trajnostna preskrba s hrano je eden od ciljev Evropskega zelenega dogovora.
Zelena prehranska veriga sloni na kratkih preskrbovalnih verigah, preprečuje izgube hrane in zmanjšuje količino odpadne hrane. Uporablja embalažo, ki je v največji možni meri del krožnega gospodarstva in je okolju prijazna. Odvečna hrana gre v dobrodelne namene in ne v odpad.
Program posveta, ki bo potekal v slovenskem jeziku si lahko ogledate v priponki, prijavite pa se lahko tukaj.
5. in 6. marca 2025 sta v okviru projekta LIFE Krepitev zmogljivosti 2 potekali nadaljevalni delavnici na temo pisanja projektnih prijav LIFE. Namen delavnic je bil udeležencem ponuditi praktično znanje in usmeritve za […]
Medvladni odbor za podnebne spremembe (angleško Intergovernmental Panel on Climate Change – IPCC) poziva k predložitvi nominacij strokovnjakov za pripravo Sedmega ocenjevalnega poročila (angleško Seventh Assessment Report – AR7). Nominacije […]
Uporaba električnih in elektronskih naprav je postala nepogrešljiv del našega vsakdana. Od pametnih telefonov in računalnikov do gospodinjskih aparatov in naprav za zabavo – težko si predstavljamo življenje brez njih. […]