...

Virtualno mreženje z Interreg Central Europe- STREFOWA

V okviru akcije E3 »Mreženje z drugimi projekti LIFE in neLIFE« projektna ekipa LIFE IP CARE4CLIMATE načrtuje srečanja z drugimi projekti, primernimi za izmenjavo dobrih praks glede na njihove cilje ali dosežene rezultate.

Projektni partner D` Agency namerava v letu 2021 v okviru akcije E 6.2 »Hackathoni za blaženje podnebnih sprememb« izvesti hackathon na temo preprečevanja in zmanjševanja odpadne hrane v Sloveniji. S tem namenom je bil identificiran Interreg Central Europe – STREFOWA, kateri ozavešča splošno javnost o problematiki odpadne hrane in praksah ter iniciativah preprečevanja le-te s poudarkom na organizaciji hackathlonov v osrednji Evropi. Namen hackathonov je združiti zainteresirane iz različnih študijskih ozadij in okolij za oblikovanje novih in inovativnih rešitev za vsakdanje probleme, med katere spada tudi odpadna hrane.

Virtualni sestanek, ki je potekal 28. avgusta 2020 med ga. Helene Pattermann, vodjo komunikacije za projekt STREFOWA, in sodelavci iz MOP in D` Agency je omogočil podrobnejši vpogled v logistične vidike organizacije hackathonov. Udeleženci pa so lahko izmenjali tudi mnenja o najučinkovitejših aktivnostih in pobudah za preprečevanje in zmanjševanje odpadne hrane različnih Evropskih mest.

Oglej si še ostale objave

e-mesečnik in obvestila

Če želite tudi sami postati bolj okoljsko ozaveščeni, se prijavite na naše e-mesečnik, kjer bomo z vami vsak mesec delili nasvete na področju zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Za izražena mnenja in informacije na spletni strani odgovarja samo avtor (ali avtorji) in se zato ta ne morejo šteti za uradno stališče Evropske komisije.

Planet potrebuje vašo pomoč!

Preizkusite svoje znanje o enem največji izzivov našega časa - odpadni hrani. Odgovorite na 10 vprašanj in odkrijte načine, kako prispevati svoj košček v mozaiku za odgovorno ravnanje s hrano in zmanjšanje ogljičnega odtisa.