Webinar za ponudnike na temo zelenega javnega naročanja in energijske nalepke

Septembra 2020 je bil v vseh državah EU uveden nov sistem označevanja energijskih razredov. Prva skupina izdelkov bo z novo energijsko nalepko označena marca 2021, postopoma bo sledilo še preostalih osem skupin izdelkov.

V torek, 10. novembra 2020, bo potekal webinar na temo zelenega javnega naročanja in razlage nove energijske nalepke. Na webinarju bomo predstavili razloge za prenovo energijske nalepke, primerjali stare in nove nalepke – predstavitev nalepke za prvih petih skupin izdelkov, predstavili časovnica uvedbe nove nalepke za posamezne skupine izdelkov in prehodna obdobja, obveznosti/aktivnosti proizvajalcev, trgovcev in vseh, ki se ukvarjajo z javnimi naročili ter pomen in vlogo nove nalepke za področje javnega naročanja v luči ciljev, ki si jih je EU zastavila na področju učinkovite rabe energije.

Na dogodek se lahko prijavite na naslednji povezavi: https://www.zps.si/index.php/o-nas/aktualno/10603-predavanje-energijska-nale

Oglej si še ostale objave

20.11.23
Koliko nas stane avto?

Promet velja za najbolj problematičen sektor z vidika izpustov toplogrednih plinov, ki vpliva na podnebne spremembe. Zato v okoljski organizaciji Focus začenjajo z ozaveščevalno akcijo, s katero želijo spodbuditi k premisleku o naših vsakodnevnih potovalnih navadah. S spletnim kalkulatorjem si lahko izračunate stroške lastništva in rabe avtomobila ter ocenijo količino izpustov CO2, ki jih vozilo […]

10.11.20
Webinar za javne naročnike na temo zelenega javnega naročanja in energijske nalepke

Septembra 2020 je bil v vseh državah EU uveden nov sistem označevanja energijskih razredov. Prva skupina izdelkov bo z novo energijsko nalepko označena marca 2021, postopoma bo sledilo še preostalih osem skupin izdelkov. Sodelavci iz ekipe za zeleno javno naročanje znotraj Ministrstva za okolje in prostor, skupaj z Zvezo potrošnikov Slovenije zato organiziramo spletni dogodek […]

09.05.22
Na voljo je majski Novičnik ZeJN

V ekipi za zeleno javno naročanje pripravljajo novičnik, ki izhaja v začetku vsakega meseca. Če želite novičnik prejemati na vaš elektronski naslov, lahko pišete na zejn.mop@gov.si. Majska izdaja je na voljo tukaj. 

e-Novice in obvestila

Če želite tudi sami postati bolj okoljsko ozaveščeni se prijavite na naše e-novice, kjer bomo z vami vsak mesec delili nasvete na področju zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Za izražena mnenja in informacije na spletni strani odgovarja samo avtor (ali avtorji) in se zato ta ne morejo šteti za uradno stališče Evropske komisije.