POSVET: Partnerstvo za trajnostno rabo zemljišč in gozdarstvo

Ob svetovnem dnevu podnebnih sprememb Gozdarski inštitut Slovenije v sodelovanju s partnerji projekta LIFE IP CARE4CLIMATE vabi na posvet “Partnerstvo za trajnostno rabo zemljišč in gozdarstvo”, ki bo preko spleta potekal 14. maja 2021. Dogodek je namenjen strokovni ter splošni javnosti in je brezplačen.

Namen posveta je osvetlili področje rabe zemljišč, spremembe rabe zemljišč in gozdarstva (LULUCF), ki bo v obdobju 2021-2030 eno ključnih področij Evropske unije v boju s podnebnimi spremembami. Gre za področje, na katerem sodelujejo institucije in posamezniki različnih sektorjev in obsega dejavnosti panog, kot so kmetijstvo, gozdarstvo, gozdno-lesno veriga, raba tal in gospodarjenje z zemljišči ter pomembno vpliva na razvoj države.

Opozorili bi na intervju s višjim svetovalcem Evropske komisije, Simonom Kayem, uradno pa bo ustanovljeno Partnerstvo za trajnostno rabo zemljišč in gozdarstvo. V sklopu dogodka bo predstavljena tudi Medresorska delovna skupina za blaženje podnebnih sprememb na področju LULUCF.

Razprave številnih strokovnjakov se bodo dotikale vloge sektorja pri blaženju podnebnih sprememb in doseganju podnebnih ciljev, vključno s priložnostmi, ovirami in potmi za njegov razvoj v prihodnje. Premierno pa bo prikazan tudi kratki film, ki opisuje področje LULUCF ter aktivnosti, ki se izvajajo v projektu LIFE IP CARE4CLIMATE.

Program dogodka si lahko ogledate na tej povezavi: https://www.care4climate.si/_files/1410/vabilo_POSVET.pdf

Za dogodek se je treba registrirati do 12.5.2021.

Prijave preko platforme Eventbrite:

https://www.eventbrite.com/e/partnerstvo-za-blazenje-podnebnebnih-sprememb-na-podrocju-lulucf-tickets-147570731029

Registrirani udeleženci bodo povezavo na ZOOM prejeli na svoj elektronski naslov nekaj dni pred dogodkom.

Več o dogodku si lahko preberete TUKAJ.

Oglej si še ostale objave

05.02.24
Kako lahko moja mobilnost reši stvari?

Namesto smoga in hrupa veselje ter smeh na ulici Kako lahko osebno pripomoremo k zmanjšanju škode, ki jo povzroča vožnja z avtomobilom? Rešitve so preproste in ne zahtevajo velikih naporov. Vozniki ravnamo pozitivno, kadarkoli upoštevamo tri osnovne napotke. Spremeni svoje navade ter potuj sebi in okolju prijazneje. 1. Prestopi med brihtne potnike 2. Prihrani denar […]

28.03.23
Raba lesa v vsakdanu za osnovnošolce

21. marca obeležujemo mednarodni dan gozdov. Tako se je ponudila odlična priložnost za razširjanje informacij o pomenu gozdov in trajnostni rabe lesa tudi v sklopu tehniških dni za osnovnošolce, ki so del aktivnosti informiranja in ozaveščanja v projektu LIFE IP CARE4CLIMATE. Gozdarski inštitut Slovenije je na osnovni šoli Preserje pri Radomljah 22. in 23. marca 2023 skupno 85 […]

23.02.22
Izobraževanje o zelenem javnem naročanju – Splošni modul za javne naročnike I – dodatni termin

Vabljeni na brezplačno spletno izobraževanje na temo zelenega javnega naročanja. Dve izvedbi smo izvedli v februarju, sedaj pa zaradi velikega interesa razpisujemo še dodatni termin, kjer bomo združeno obdelali obe različici izobraževanja. Program dogodka je na voljo tukaj. Morebitna vprašanja pošljite na naslov zejn.mop@gov.si. Prijavite se preko obrazca tukaj.

e-Novice in obvestila

Če želite tudi sami postati bolj okoljsko ozaveščeni se prijavite na naše e-novice, kjer bomo z vami vsak mesec delili nasvete na področju zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Za izražena mnenja in informacije na spletni strani odgovarja samo avtor (ali avtorji) in se zato ta ne morejo šteti za uradno stališče Evropske komisije.