Sto najpogostejših vprašanj pri zelenem javnem naročanju

Ekipa za zeleno javno naročanje je zbrala in uredila najpogostejša vprašanja s področja zelenega javnega naročanja.

Dokument je namenjen javnim naročnikom, ki v razpisno dokumentacijo vključujejo predmete iz Uredbe o zelenem javnem naročanju. Začetna vprašanja so splošne narave, v nadaljevanju pa so razdeljena glede na predmet naročanja.

Dokument je dostopen tukaj.

Oglej si še ostale objave

14.06.22
Kolesarski zajtrk v Kočevju

Vse kolesarje vabimo na kolesarski zajtrk, ki bo 17. junija med 6:30 in 9:00 na Tržnici Kočevje. Dišalo bo po sveže pečenem pecivu in kavi. Dobrodošli vsi, tako tisti, ki kolesarite vse leto, kot tisti, ki potrebujete malo vzpodbude, da spet sedete na kolo. Če še niste namazali verig in napolnili zračnic, bo na dogodku […]

16.06.22
Delavnica – Kakovost notranjega zraka (kazalnik 4.1)

Delavnica je namenjena srečanju s strokovnjaki na področju kakovosti zraka v stavbah in posvetovanju z deležniki o uporabi SLO kazalnikov trajnostne gradnje po evropskem okviru Level(s) v praksi. Zdravo in udobno notranje okolje postaja vse bolj pomemben dejavnik pri načrtovanju gradnje in prenove stavb, saj v sodobnih družbah v stavbah oz. v notranjih bivalnih in delovnih prostorih preživimo večino […]

18.05.20
Pomoč pri prilagajanju prometa epidemiji

Na IPoP – Inštitut za politike prostora vabi k sodelovanju občine, ki jih zanima prilagajanje prometa za življenje z epidemijo COVID-19 in po njej. Skozi sodelovanje boste skupaj oblikovali in izvedli predvsem ukrepe za izboljšanje pogojev za kolesarjenje in hojo, kot so: Več pa na povezavi – tukaj.

e-Novice in obvestila

Če želite tudi sami postati bolj okoljsko ozaveščeni se prijavite na naše e-novice, kjer bomo z vami vsak mesec delili nasvete na področju zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Za izražena mnenja in informacije na spletni strani odgovarja samo avtor (ali avtorji) in se zato ta ne morejo šteti za uradno stališče Evropske komisije.