Letno poročilo o stalni strokovni pomoči za leto 2021

V ekipi za zeleno javno naročanje od leta 2020 nudijo stalno strokovno pomoč javnim naročnikom na enotnem elektronskem naslovu zejn.mop@gov.si in na telefonski številki: 01 478 7356.

Kontakt je na voljo naročnikom, ponudnikom in ostalim osebam, ki imate vprašanja in dileme glede uporabe Uredbe o zelenem javnem naročanju ali si želite izobraževanja s področja zelenega javnega naročanja za vašo organizacijo.

Vsako leto v januarju pripravi ekipa za zeleno javno naročanje tudi poročilo iz katerega izhajajo podatki o vprašanjih, ki jih prejmejo v okviru stalne strokovne pomoči. Poročilo za leto 2021 je na voljo tukaj.

Oglej si še ostale objave

15.06.23
Zeleno javno naročanje živil za javne zavode 2023

Maja smo v sodelovanju z ostalimi strokovnjaki organizirali dva termina izobraževanj na temo zelenega javnega naročanja živil. Uvodoma je ga. Tadeja Kvas Majer (MKGP) podala odgovore na najpogostejša vprašanja javnih zavodov s področja naročanja živil. Nato je g. Primož Marolt (IRSKGLR) pojasnil kako poteka nadzor nad realizacijo naročanja živil. V drugem delu dogodka pa nam […]

14.10.20
Evropski zeleni dogovor: Strategija »Od vil do vilic«

Evropski zeleni dogovor določa, kako doseči, da bo Evropa do leta 2050 postala prva podnebno nevtralna celina. V njem je predstavljena nova, trajnostna in vključujoča strategija za rast, katere cilji so spodbuditi gospodarstvo, izboljšati zdravje in kakovost življenja ljudi ter poskrbeti za naravo. Strategija „od vil do vilic“ je v središču zelenega dogovora. Ta strategija […]

07.02.24
Javne zgradbe naj bodo zgled pri prenovi in gradnji z lesom

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je skupaj z Ministrstvom za okolje, podnebje in energijo organiziralo strokovni posvet glede rabe lesa pri investicijah v javne zgradbe. Strokovnjaki iz različnih organizacij so izmenjali mnenja, izkušnje ter podali strokovna stališča o večji rabi lesa pri projektiranju, gradnjah in prenovah javnih stavb v skladu z Uredbo o zelenem […]

e-Novice in obvestila

Če želite tudi sami postati bolj okoljsko ozaveščeni se prijavite na naše e-novice, kjer bomo z vami vsak mesec delili nasvete na področju zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Za izražena mnenja in informacije na spletni strani odgovarja samo avtor (ali avtorji) in se zato ta ne morejo šteti za uradno stališče Evropske komisije.