Na voljo je februarski Novičnik ZeJN

V ekipi za zeleno javno naročanje v tem letu kot novost uvajajo novičnik o zelenem javnem naročanju, ki bo izhajal v začetku vsakega meseca.

Če želite novičnik prejemati na vaš elektronski naslov, lahko pišete na zejn.mop@gov.si.

Februarska izdaja je na voljo tukaj.

Oglej si še ostale objave

17.11.23
Udobna mesta: priporočila s primeri dobrih praks

UDOBNA MESTA: priporočila s primeri dobrih praks Podnebna kriza, pandemija in zdaj še energetska kriza so okrepile zavedanje, da moramo mesta načrtovati drugače, kot smo jih zadnja desetletja. Zavedanje mednarodne stroke, da je osebni motorni promet vir številnih težav in da se mu tako prostorsko kot tudi prometno načrtovanje pretirano podrejata, je izpostavilo zahtevo, da […]

04.04.20
Celovita energetska prenova stavb, Gradbenik 4, 2020

Strokovni članek z naslovom Celovita energetska prenova stavb, ki ga je pripravil GI ZRMK je bil objavljen v reviji GRADBENIK 4, april 2020 (str. 44-45). Ogledate si ga lahko s klikom na sliko članka.

05.02.24
Prvi svetovni dan trajnostnega prometa

Avtomobil, nekoč simbol svobode, ima danes veliko negativnih vplivov na kakovost življenja. Podnebne spremembe, prometne nesreče, zdravstveni izzivi in hrup so posledice motoriziranega prometa. Raziskava SURS iz 2021 razkriva prevlado avtomobilov (67,3%) in zanemarljivo uporabo javnega prevoza (manj kot 5%). Kljub temu pa opažamo spodbuden porast kolesarjenja (45%) in povečanje povprečne razdalje na posamezni poti […]

e-Novice in obvestila

Če želite tudi sami postati bolj okoljsko ozaveščeni se prijavite na naše e-novice, kjer bomo z vami vsak mesec delili nasvete na področju zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Za izražena mnenja in informacije na spletni strani odgovarja samo avtor (ali avtorji) in se zato ta ne morejo šteti za uradno stališče Evropske komisije.