Z Občino Črna na Koroškem bomo sodelovali pri razvoju zelenega turizma

Učinkovit prehod v nizkoogljično družbo zahteva poleg ukrepov na nacionalni ravni tudi visoko stopnjo sodelovanja posameznikov in skupnosti, pri tem pa trajnostno upravljanje z viri prinaša vse več razvojnih priložnosti tudi za lokalno skupnost. V Črni na Koroškem se tega zavedajo, zato so se z veseljem vključili v program podpore občin pri izvajanju projektov trajnostnega upravljanja z viri skupnosti Dovolj za vse, ki ga v okviru LIFE projekta CARE4CLIMATE izvajamo v Umanoteri in društvu Focus. Občini Črna na Koroškem bomo tako v letošnjem letu nudili podporo v smeri razvoja zelenega turizma. 

Občina Črna se v zadnjih letih pospešeno uveljavlja kot turistična destinacija za adrenalinske športe v naravi. Turizem je v občini prepoznan kot velik potencial za razvoj zelenih delovnih mest, spodbujanje trajnostnega razvoja ter ohranjanje naravnih danosti in kulturne dediščine. Občina je veliko vložila v ureditev turistične infrastrukture in razvoj turističnih produktov, za kar je prejela številna priznanja. Želi pa si še povečati svojo prepoznavnost kot zelene turistične destinacije, povezati turistično ponudbo in izboljšati trženje destinacije, pri tem pa vključiti vse turistične ponudnike in lokalno skupnost.

Zato se je vključila v program podpore občin pri izvajanju projektov trajnostnega upravljanja z viri skupnosti Dovolj za vse, katerega namen je podpreti občine pri izvajanju trajnostnih in vključujočih aktivnosti in projektov.

Ko bodo zdravstvene razmere dopuščale, bodo občani Črne in vsi, ki delujejo na področju turizma ali lahko pripomorejo k njegovemu razvoju, povabljeni k sodelovanju na nizu delavnic, na katerih bomo aktivno razmišljali o udejanjanju zelenega turizma na Koroškem. Med drugim bomo tako v prihodnjih mesecih skupaj z občino z izvedbo različnih delavnic in/ali razprav iskali rešitve v smeri izboljšav na področju turistične ponudbe, povezovanja in trženja; vse seveda s poudarkom na zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov ter motiviranju za aktivnejše delovanje pri odločanju o skupnih zadevah v lokalni skupnosti. V Umanoteri in društvu Focus pa bomo v okviru programa podpore Občino Črna na Koroškem podprli tudi pri komuniciranju aktivnosti v lokalnem in širšem okolju.

Več o izvajanju programa v občinah si preberite tukaj.

Fotografija: arhiv RRA Koroška

Oglej si še ostale objave

02.12.20
Spletno izobraževanje o zelenem javnem naročanju – Splošni modul za javne naročnike I.

Vabimo vas na spletno izobraževanje na temo zelenega javnega naročanja. Izobraževanje bo potekalo po aplikaciji MS Teams (povezavo do dogodka bomo udeležencem poslali dan pred dogodkom). Udeležba je brezplačna, število mest je omejeno (40 na termin), zato je prijava na dogodek obvezna. Prijave sprejemamo do petka, 11. decembra 2020, preko prijavnega obrazca. Izobraževanje je eno od […]

19.10.22
Sprejet je Zakon o celostnem prometnem načrtovanju

11. oktobra 2022, je bil v Uradnem listu RS, št. 130/22, str. 9735, objavljen Zakon o celostnem prometnem načrtovanju (ZCPN). ZCPN definira temeljne pojme na področju celostnega prometnega načrtovanja, vrste in vsebino celostnih prometnih strategij, ureja cilje in načela celostnega prometnega načrtovanja v okviru prostorskega načrtovanja, sofinanciranje ukrepov in finančne spodbude za izvajanje ukrepov na podlagi tega […]

24.09.20
Napoved konference “Kako lokalne skupnosti merijo in učinkovito zmanjšujejo svoje izpuste toplogrednih plinov”

Rezervirajte si datum za 5. nacionalno konferenco o trajnostnem upravljanju z viri skupnosti z naslovom Kako lokalne skupnosti merijo in učinkovito zmanjšujejo svoje izpuste toplogrednih plinov. Poldnevna konferenca bo potekala 19. novembra 2020 v Grand Hotelu Union v Ljubljani. Na konferenci boste lahko od slovenskih in tujih predavateljev z veliko praktičnimi izkušnjami izvedeli več o spremljanju izpustov toplogrednih plinov […]

e-Novice in obvestila

Če želite tudi sami postati bolj okoljsko ozaveščeni se prijavite na naše e-novice, kjer bomo z vami vsak mesec delili nasvete na področju zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Za izražena mnenja in informacije na spletni strani odgovarja samo avtor (ali avtorji) in se zato ta ne morejo šteti za uradno stališče Evropske komisije.