Izobraževanje o zelenem javnem naročanju – Splošni modul za javne naročnike I – dodatni termin

Vabljeni na brezplačno spletno izobraževanje na temo zelenega javnega naročanja. Dve izvedbi smo izvedli v februarju, sedaj pa zaradi velikega interesa razpisujemo še dodatni termin, kjer bomo združeno obdelali obe različici izobraževanja. Program dogodka je na voljo tukaj.

Morebitna vprašanja pošljite na naslov zejn.mop@gov.si.

Prijavite se preko obrazca tukaj.

Oglej si še ostale objave

27.11.23
Delavnica: Priprava in izvajanje krožnih javnih naročil v Sloveniji

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je v sodelovanju z Evropsko komisijo in instrumentom TAIEX Peer2Peer organiziralo 2-dnevno delavnico za pripravo in izvajanje krožnih javnih naročil v Sloveniji, ki je potekala 7. in 8. novembra 2023 v Ljubljani. Objavljamo gradiva predavateljev, ki vsebujejo napotke za krožno naročanje s primeri dobri praks iz tujine:

26.04.21
28. 4. 2021: SVETOVNI DAN PREPREČEVANJA ODPADNE HRANE: Vrnimo hrani spoštovanje, ki si ga zasluži.

Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije (SURS) je vsak Slovenec v letu 2019 zavrgel 67 kg hrane, od tega kar 26 kg še užitne.  Več kot polovico vse odpadne hrane v Sloveniji povzročijo gospodinjstva, tretjino gostinski obrati. Združeni narodi zadnji dve leti intenzivno pozivajo k prepolovitvi količin odpadne hrane za ves svet, zato je Evropska […]

17.04.23
Mladi na hekatonu HACK4CLIMATE predstavili predloge rešitev s področja trajnostne mobilnosti

V okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE se je 15. in 16. aprila v Kovačnici v Kranju odvil mednarodni hekaton o trajnostni mobilnosti. Mladi iz 14 držav so se spoprijeli z izzivom, kako spremeniti globoko zakoreninjene navade in namesto avtomobila uporabiti alternativne oblike prevoza.  Emisij, ki jih povzroča prometni sektor, je preveč, zato so spremembe navad nujne […]

e-Novice in obvestila

Če želite tudi sami postati bolj okoljsko ozaveščeni se prijavite na naše e-novice, kjer bomo z vami vsak mesec delili nasvete na področju zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Za izražena mnenja in informacije na spletni strani odgovarja samo avtor (ali avtorji) in se zato ta ne morejo šteti za uradno stališče Evropske komisije.