Na voljo je majski Novičnik ZeJN

V ekipi za zeleno javno naročanje pripravljajo novičnik, ki izhaja v začetku vsakega meseca.

Če želite novičnik prejemati na vaš elektronski naslov, lahko pišete na zejn.mop@gov.si.

Majska izdaja je na voljo tukaj

Oglej si še ostale objave

02.04.21
Spletno izobraževanje na temo plastike in zeleno javno naročanje

Vabimo vas na spletno izboraževanje na temo plastike in zeleno javno naročanje Izobraževanje je namenjeno predvsem osebam, ki se v organizaciji ukvarjajo z javnim naročanjem. Udeležba je brezplačna. Program si lahko ogledate na tej povezavi: https://www.care4climate.si/_files/1393/Program_Plastika-in-ZeJN.pdf Prijave so mogoče na elektronskem naslovu: matej.cerovsek@gov.si.

04.03.24
JR za sofinanciranje izgradnje novih naprav za proizvodnjo električne energije iz sončne energije

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je objavilo 20 milijonov evrov vreden Javni razpis za sofinanciranje izgradnje novih naprav za proizvodnjo električne energije iz sončne energije na javnih stavbah in parkiriščih za obdobje 2024 do 2026, ki se financira v okviru Načrta za okrevanje in odpornost. foto: Canva Predmet javnega razpisa je dodelitev nepovratnih sredstev […]

21.10.21
Razstava Na vroči strani Alp tudi na sejmu Narava – zdravje

Razstava Na vroči strani Alp orisuje posledice podnebnih sprememb, ki jih bomo v Sloveniji občutili, če ne bomo hitro in odločno zmanjšali izpustov toplogrednih plinov. Njen poglavitni namen je prikazati, da podnebne spremembe predstavljajo resno grožnjo življenju, kot ga poznamo danes, a da hkrati še ni vse izgubljeno: še vedno namreč lahko ublažimo podnebno krizo in […]

e-Novice in obvestila

Če želite tudi sami postati bolj okoljsko ozaveščeni se prijavite na naše e-novice, kjer bomo z vami vsak mesec delili nasvete na področju zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Za izražena mnenja in informacije na spletni strani odgovarja samo avtor (ali avtorji) in se zato ta ne morejo šteti za uradno stališče Evropske komisije.