Zeleno javno naročanje živil za javne zavode

Avgusta smo v sodelovanju z ostalimi strokovnjaki organizirali dva termina izobraževanj na temo zelenega javnega naročanja živil.

Uvodoma je ga. Tadeja Kvas Majer (MKGP) podala odgovore na najpogostejša vprašanja javnih zavodov s področja naročanja živil. Nato je g. Primož Marolt (IRSKGLR) pojasnil kako poteka nadzor nad realizacijo naročanja živil. V drugem delu dogodka pa nam je pravna strokovnjakinja ga. Maja Prebil podala napotke in pojasnila za uspešno izvedbo postopka.

Poleg njihovih predstavitev objavljamo tudi nabor vprašanj in odgovorov, ki so bila izpostavljena na obeh dogodkih, ter vam bodo v pomoč pri vašem delu.

Oglej si še ostale objave

30.03.21
Iniciativa za trajnostne izdelke (SPI)

Akcijski načrt za krožno gospodarstvo (CEAP) predvideva zakonodajno iniciativo o trajnostnih izdelkih, ki bodo podnebno nevtralni, energetsko učinkoviti, skladni z načeli krožnega gospodarstva ter bodo povzročali manj odpadkov. Okoljska primerna zasnova (angl. ecodesign) je pristop, ki vključuje okoljske vidike v oblikovanje in razvoj proizvodov z namenom zmanjševanja negativnih vplivov na okolje. Cilj iniciative SPI je […]

05.03.20
Predlagan prvi evropski podnebni zakon

Evropska komisija je v sredo, 4. marca, predlagala prvi evropski podnebni zakon, ki bo pravno zapečatil politično zavezo, da bo Evropa do leta 2050 postala prva podnebno nevtralna celina. “Podnebni zakon je pravni prevod naše politične zaveze,” je poudarila predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, medtem, ko je podpredsednik komisije za zeleni dogovor Frans […]

14.06.22
Kolesarski zajtrk v Kočevju

Vse kolesarje vabimo na kolesarski zajtrk, ki bo 17. junija med 6:30 in 9:00 na Tržnici Kočevje. Dišalo bo po sveže pečenem pecivu in kavi. Dobrodošli vsi, tako tisti, ki kolesarite vse leto, kot tisti, ki potrebujete malo vzpodbude, da spet sedete na kolo. Če še niste namazali verig in napolnili zračnic, bo na dogodku […]

e-Novice in obvestila

Če želite tudi sami postati bolj okoljsko ozaveščeni se prijavite na naše e-novice, kjer bomo z vami vsak mesec delili nasvete na področju zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Za izražena mnenja in informacije na spletni strani odgovarja samo avtor (ali avtorji) in se zato ta ne morejo šteti za uradno stališče Evropske komisije.