...

Zeleno javno naročanje elektronske pisarniške opreme

V sodelovanju s podjetjem BORZEN je Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo 18. maja, 2023, izvedlo spletno izobraževanje na temo zelenega javnega naročanja elektronske pisarniške opreme.

Na seminarju je bil prikazan pristop zelenega javnega naročanja do elektronske pisarniške opreme, energijskih nalepk in okoljskega označevanja. Poleg tega je bil prikazan še pomen strokovnega dialoga s praktičnimi primeri, predstavljen je bil LCC kalkulator, ki so ga pripravili na Kemijskem inštitutu, nazadnje pa so bile predstavljeni še dobri in slabi primeri javnih naročil elektronske pisarniške opreme. Svoje izkušnje z javnimi naročili je delila tudi gospa Maja Selan, iz podjetja Alterna.

Posnetek delavnice je na voljo na naslednji povezavi: https://youtu.be/ITUMwgEb1ZA

Gradiva z dogodka so na voljo spodaj:

Oglej si še ostale objave

Novica
09/06/20

Bralni seminarji kritične politične ekologije so prostor za študij in skupne pogovore o ključnih kategorijah in konceptih, ki uokvirjajo ter pomagajo razumeti spremembe družbenih, političnih in ekonomskih ureditev. Skozi perspektivo kritične […]

e-novice in obvestila

Če želite tudi sami postati bolj okoljsko ozaveščeni se prijavite na naše e-novice, kjer bomo z vami vsak mesec delili nasvete na področju zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Za izražena mnenja in informacije na spletni strani odgovarja samo avtor (ali avtorji) in se zato ta ne morejo šteti za uradno stališče Evropske komisije.