...

1. konferenca zelenega javnega naročanja

18. oktobra 2023 je v Ljubljani potekala 1. konferenca zelenega javnega naročanja v Sloveniji. 

Na konferenci je bil predstavljen razvoj zelenega javnega naročanja v Sloveniji, trenutno stanje ter usmeritve prihodnjega razvoja, ki jih je začrtal tudi gospod Ivan Azevedo, iz Direktorata za okolje, iz Evropske komisije.

Govorci so naslovili tudi izzive, s katerimi se moramo soočiti v danem trenutku, za kar pa je ključno sodelovanje inštitucij in podjetij, izmenjava praks in izkušenj, strokovno usposabljanje ter mentoriranje. Dobre prakse so nas navdihnile k bolj ambicioznim ciljem in uresničevanju okolju bolj prijavnega javnega naročanja. Na povezavi je na voljo celoten posnetek videokonference, spodaj pa so na voljo tudi vse predstavitve z dogodka.

Poglejte si predstavitve

Poglejte si izjave udeležencev

  • gospod Peter Geršič, vodja razvojno projektne pisarne Mestne občine Novo mesto in vodja projekta NOVIKROG
  • gospa Mojca Žganec Metelko, KNOF
  • gospa Eva Prelovšek Niemela , InnoRenew CoE

Galerija slik

Preberite si tudi Povzetke in zaključke konference.

Oglej si še ostale objave

e-novice in obvestila

Če želite tudi sami postati bolj okoljsko ozaveščeni se prijavite na naše e-novice, kjer bomo z vami vsak mesec delili nasvete na področju zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Za izražena mnenja in informacije na spletni strani odgovarja samo avtor (ali avtorji) in se zato ta ne morejo šteti za uradno stališče Evropske komisije.