Druga epizoda video kampanje, ki spodbuja k aktivni mobilnosti na kratke razdalje, je tu

Gašperju Bergantu v spodbujanju k aktivni mobilnosti sledi Jernej Kogovšek. Ta v drugem videu “Za manj kot dva je avto doma” našteva mnoge prednosti pešačenja in kolesarjenja na kratke razdalje. 

Če bi več ljudi kratke vsakdanje poti namesto z avtomobilom opravilo peš ali s kolesom, bi s tem pomembno vplivali na zmanjšanje izpustov pa tudi na svoje zdravje in trajnostni razvoj. Tudi na evropski ravni je Slovenija v samem vrhu po uporabi avtomobilov in po tem, koliko denarja jim v gospodinjstvu namenimo (kar 17 %!). Veliko število avtomobilov pa je tudi razlog za gnečo na cestah, za katero ni kriva le prometna infrastruktura, ampak tudi prekomerna raba avtomobilov.

Vabimo vas, da video delite na Facebook s svojimi občankami in občani in jih povprašajte ali so že preklopili na svoj pogon in kako je to spremenilo njihovo življenje.

Kampanja Manj kot dva je aktivnost projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstev Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.

Oglej si še ostale objave

08.04.24
Še ugodnejše kreditiranje okoljskih naložb občanov

V petek, 5. aprila 2024, je Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad, zaprl javni poziv za kreditiranje okoljskih naložb občanov – 70OB23. Namesto tega bosta občanom na voljo dva nova javna poziva, ki bosta omogočila še ugodnejše kreditiranje okoljskih naložb in kreditiranje nakupa okolju prijaznih vozil. Foto: Canva Za nakup novih ali rabljenih vozil na […]

16.06.22
Delavnica – Kakovost notranjega zraka (kazalnik 4.1)

Delavnica je namenjena srečanju s strokovnjaki na področju kakovosti zraka v stavbah in posvetovanju z deležniki o uporabi SLO kazalnikov trajnostne gradnje po evropskem okviru Level(s) v praksi. Zdravo in udobno notranje okolje postaja vse bolj pomemben dejavnik pri načrtovanju gradnje in prenove stavb, saj v sodobnih družbah v stavbah oz. v notranjih bivalnih in delovnih prostorih preživimo večino […]

28.03.22
Tuji primeri celovite prenove – H2020 HEART

EU projekt HEART Obzorje 2020 (https://heartproject.eu/) predlaga način enostavne celostne prenove večstanovanjskih objektov in razvija programsko orodje (platforma v oblaku) za podporo strokovnjakom pri fazah odločanja pri prenovi stavb in upravljanju z energijo. Prenova vključuje večnamenske montažne fasadne sisteme, univerzalne fotovoltaične ploščice (PV strešnike), visoko učinkovit zalogovnik toplote s fazno spremenljivimi snovmi v plastičnih kroglicah, […]

e-Novice in obvestila

Če želite tudi sami postati bolj okoljsko ozaveščeni se prijavite na naše e-novice, kjer bomo z vami vsak mesec delili nasvete na področju zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Za izražena mnenja in informacije na spletni strani odgovarja samo avtor (ali avtorji) in se zato ta ne morejo šteti za uradno stališče Evropske komisije.