»Za manj kot 2 pusti avto doma«

Pretekle tedne je potekala kampanja »Za manj kot 2 je avto doma«, ki s serijo treh zabavnih posnetkov nagovarja Slovenke in Slovence, naj razdalje krajše od 2 km opravijo aktivno – peš ali s kolesom.

V prvem videoposnetku Gašper Bergant svetuje, zakaj je bolje potovati po dveh, kot po štirih. Sledi razlaga Jerneja Kogovška, ki nas preko številk prepriča, zakaj je menjava iz štiri na dve kolesi smiselna.

V tretjem pa Jana Morelj svetuje, katera bojna oprema je nujna za potovanje “po dveh” v vseh vremenskih razmerah.

Oglejte si še tretji video.

Video so ustvarili na IPoP – Inštitut za politike prostora, nastal pa je v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE. Z njim želijo prebivalce Slovenije spodbuditi, da izmerijo svoje vsakdanje poti in tiste krajše od dveh kilometrov opravijo aktivno.

Oglej si še ostale objave

18.01.21
Spletni seminar o monitoringu rabe zemljišč in zalog ogljika v okviru sistema LULUCF v Sloveniji

Sodelavci projekta LIFE IP CARE4CLIMATE z Gozdarskega inštituta Slovenije so 18.12.2020 izvedli spletni seminar za oblikovanje monitoringa rabe zemljišč in zalog ogljika v okviru sistema LULUCF v Sloveniji, ki bo pokrival vse rabe zemljišč. Na spletni seminar so, namesto študijskega obiska v Avstriji, povabili strokovnjaka iz Avstrijske okoljske agencije, dr. Petra Weissa, ki je vodja […]

10.05.23
Nacionalni izziv Polni zagona kolesarimo v službo

Začel se je nacionalni izziv, ki spodbuja ljudi, da se na pot v službo namesto z avtomobilom pripeljejo s kolesom. Nacionalna pobuda Polni zagona kolesarimo v službo spodbuja kolesarjenje na delo, namesto vsakodnevne vožnje z avtomobilom. Je izziv za posameznike, ki želijo spremeniti vsakodnevne potovalne navade, se zagnati v nov dan z manj stresa in več energije ter obenem bolj učinkovito […]

13.07.20
Ko se vožnji z avtomobilom ne morete izogniti, upoštevajte …

Promet je v urbanih in drugih okoljih z velikimi gostotami prometa postal glavni onesnaževalec ozračja. Izjemno visoka odvisnost prometa od fosilnih goriv, ga uvršča med največje vire toplogrednih plinov, ki povzročajo podnebne spremembe. V letu 2018 je promet predstavljal kar 52,9 odstotkov emisij toplogrednih plinov. Gre za sektor z najhitreje rastočimi izpusti ogljikovega dioksida; z […]

e-Novice in obvestila

Če želite tudi sami postati bolj okoljsko ozaveščeni se prijavite na naše e-novice, kjer bomo z vami vsak mesec delili nasvete na področju zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Za izražena mnenja in informacije na spletni strani odgovarja samo avtor (ali avtorji) in se zato ta ne morejo šteti za uradno stališče Evropske komisije.