Še ugodnejše kreditiranje okoljskih naložb občanov

V petek, 5. aprila 2024, je Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad, zaprl javni poziv za kreditiranje okoljskih naložb občanov – 70OB23. Namesto tega bosta občanom na voljo dva nova javna poziva, ki bosta omogočila še ugodnejše kreditiranje okoljskih naložb in kreditiranje nakupa okolju prijaznih vozil.

polnilna ročka v električnem avtomobilu

Foto: Canva

Za nakup novih ali rabljenih vozil na električni ali hibridni pogon ter pogon na plin je občanom od 5. aprila 2024 v okviru Javnega poziva 73OBEV24 na voljo ugoden kredit s fiksno obrestno mero 2,8 odstotka in spremenljivo obrestno mero – trimesečni EURIBOR + 1,5 odstotka; vrsta obrestne mere se v času odplačila kredita iz fiksne v spremenljivo in obratno lahko tudi zamenja.

Drugi pogoji za dodeljevanje kreditnih sredstev ostajajo enaki kot na predhodnem javnem pozivu, razen najvišjega zneska dodeljenega kredita na posamezno vlogo, ki po novem pri nakupu vozil znaša največ 70.000 evrov.

Nadalje bo v prihodnjem tednu objavljen še Javni poziv 72OB24 za ostale okoljske naložbe, po katerem bo mogoče pridobiti kredit Eko sklada za vse okoljske naložbe (razen za nakup okolju prijaznih vozil) po še ugodnejši obrestni meri kot do zdaj, in sicer po fiksni obrestni meri 1 odstotek. Več o tem javnem pozivu bo Eko sklad obveščal javnost v prihodnjem tednu.

Eko sklad poziva vlagatelje, da vloge oddajajo prek portala E-Uprava, kar je najhitrejši način oddaje vloge. Tako bodo vloge tudi hitreje obdelane. 

Dodatne informacije o javnih pozivih dobite na telefonski številki 01 241 48 33 ali po elektronski pošti na naslovu: ekosklad@ekosklad.si.

Oglej si še ostale objave

04.04.24
Zeleno javno naročanje tudi na fakultetah

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo v sodelovanju z različnimi fakultetami izvaja izobraževanja na temo zelenega javnega naročanja.

10.03.20
Biotska raznolikost in zelena infrastruktura

Nova priložnost za druženje s strokovnjaki. V Škofji Loki bo 17. marca potekal mednarodni dogodek o zelenih strehah in stenah, z naslovom Zelene strehe in stene za izboljšanje življenskih razmer […]

17.04.23
Mladi na hekatonu HACK4CLIMATE predstavili predloge rešitev s področja trajnostne mobilnosti

V okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE se je 15. in 16. aprila v Kovačnici v Kranju odvil mednarodni hekaton o trajnostni mobilnosti. Mladi iz 14 držav so se spoprijeli z izzivom, […]

e-novice in obvestila

Če želite tudi sami postati bolj okoljsko ozaveščeni se prijavite na naše e-novice, kjer bomo z vami vsak mesec delili nasvete na področju zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Za izražena mnenja in informacije na spletni strani odgovarja samo avtor (ali avtorji) in se zato ta ne morejo šteti za uradno stališče Evropske komisije.