Poziv mladim: Postani novi mladinski/a podnebni/a delegat/ka Slovenije

14. 5. 2024 Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo


Na Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije letos nadaljujemo z izvajanjem Programa mladinskega podnebnega delegata Slovenije. Glavni cilj naših prizadevanj je opolnomočenje mladih z ozaveščanjem o podnebnih vsebinah in vključevanjem v proces mednarodnih podnebnih pogajanj.

Z namenom spodbujanja participacije mladih na področju podnebnih sprememb Mladinski svet Slovenije objavlja razpis za izbor mladinskega podnebnega delegata Slovenije. Prijavljeni kandidati se bodo potegovali za naziv mladinskega podnebnega delegata Slovenije  (v nadaljevanju: mladinski podnebni delegat). Rok za prijavo je 27. 5. 2024.

Sodelovanje mladinskega podnebnega delegata je predvideno v okviru aktivnosti pred, med in po zasedanju Konference pogodbenic Okvirne konvencije Združenih narodov o spremembi podnebja (UNFCCC). Mladinski podnebni delegat bo sodeloval na raznih dogodkih in posvetovanjih v Sloveniji, kjer se mladinski delegat sreča z mladimi in z udeleženci izmenja mnenja ter se seznani s stališčem mladih do podnebnih vsebin. Povezoval se bo s pristojnimi resornimi ministrstvi, delegati EU in tretjih držav. Mladinski podnebni delegat se bo med drugim udeležil Konference Združenih narodov o podnebnih spremembah 2024 (COP29), ki bo potekala med 11. in 22. novembrom 2024 v Bakuju (Azerbajdžan).

V okviru razpisa bo potekal tudi informativni dan, in sicer v ponedeljek, 20. maja 2024, ob 17. uri na platformi Zoom. Namenjen je predstavitvi razpisa in programa mladinskega podnebnega delegata, pričakovanj predlagateljev ter posredovanju informacij o postopku prijave. Udeležili se ga bodo tudi predstavniki MOPE, ki bodo udeležencem podrobneje predstavili vsebino programa.

Za udeležbo na informativnem dnevu se je potrebno prijaviti preko spletnega obrazca do vključno sobote, 18. maja 2024, do 23:59. V kolikor se želi kdo prijaviti za informativni dan po roku, mora to sporočiti odgovornim osebam projekta. 

Več informacij in razpisna dokumentacija je na voljo na povezavi.

Oglej si še ostale objave

05.09.22
Zeleno javno naročanje živil za javne zavode

Avgusta smo v sodelovanju z ostalimi strokovnjaki organizirali dva termina izobraževanj na temo zelenega javnega naročanja živil. Uvodoma je ga. Tadeja Kvas Majer (MKGP) podala odgovore na najpogostejša vprašanja javnih […]

03.05.23
Svet po našem okusu je “ZERO WASTE”

Zero waste – our taste je slogan, ki na Osnovni šoli Sostro že tretje leto združuje šolarje z njihovimi vrstniki iz petih evropskih držav v zeleni misli na okolje in svet, v katerem […]

27.10.20
Trajnostna mobilnost v Bohinju v videu

Ali veste, da v Sloveniji obstajajo občine, ki poznajo odgovor na to, kako spodbuditi trajnostno mobilnost – tako, s katero lahko naši kraji postanejo prijetnejši za bivanje ter privlačnejši za […]

e-novice in obvestila

Če želite tudi sami postati bolj okoljsko ozaveščeni se prijavite na naše e-novice, kjer bomo z vami vsak mesec delili nasvete na področju zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Za izražena mnenja in informacije na spletni strani odgovarja samo avtor (ali avtorji) in se zato ta ne morejo šteti za uradno stališče Evropske komisije.