Odgovor žal ni pravilen.
Rezultati raziskave na podlagi kuhinjskih dnevnikov odpadne hrane, ki smo jo izvedli na Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE, so pokazali, da skoraj tretjino hrane (30 odstotkov) zavržemo zato, ker je pokvarjena. Malo manj kot tretjino je konča v smeteh zaradi pretečenega roka uporabe, skoraj četrtino, ker smo pripravili preveč hrane. Imenovalec teh razlogov je skupen – nakup ali priprava neustrezne količine hrane ali bolje rečeno, nenačrtovana poraba hrane.
Rezultati raziskave na podlagi kuhinjskih dnevnikov odpadne hrane, ki smo jo izvedli na Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE, so pokazali, da skoraj tretjino hrane (30 odstotkov) zavržemo zato, ker je pokvarjena. Malo manj kot tretjino je konča v smeteh zaradi pretečenega roka uporabe, skoraj četrtino, ker smo pripravili preveč hrane. Imenovalec teh razlogov je skupen – nakup ali priprava neustrezne količine hrane ali bolje rečeno, nenačrtovana poraba hrane.