Novinarska konferenca ob začetku nacionalne pobude Polni zagona kolesarimo v službo

 9. 4. 2024 od 11.00 do 12.00 Trg mladinskih delovnih brigad, Ljubljana

V akcija Polni zagona kolesarimo v službo, ki je del projekta LIFE IP CARE4CLIMATE, želimo ljudi spodbuditi, da vsak dan naredijo nekaj dobrega za svoje razpoloženje, telesno pripravljenost, okolje in nenazadnje tudi za denarnico. Uporaba kolesa zjutraj telo zbudi in ga napolni z energijo za celoten dan, hkrati pa blaži stres. Kolesarji so tako zadovoljnejši, učinkovitejši in samozavestnejši.

moški s službeno torbo na kolesu

Foto: polnizagona.si

V sodelovanju z IPoP – Inštitutom za politike prostora in Urbanističnim inštitutom RS vas vabimo, da postanete del gibanja za boljše okolje in zdravje.

Prisotne bodo nagovorili:

  • Uroš Vajgl, državni sekretar, pristojen za okolje in podnebje iz Ministrstva za okolje, podnebje in energijo,
  • veleposlanik Kraljevine Nizozemske, njegova ekselenca Johan Verboom ter
  • Nela Halilović, IpoP – Inštitut za politike prostora.

Na dogodku bosta potekala tudi kolesarska popravljalnica in kolesarski zajtrk.

Prosimo, da udeležbo na konferenci potrdite najkasneje do 8. aprila, do 10. ure, in sicer na naslov info@polnizagona.si. Sporočite nam tudi, če boste prikolesarili in naredili manjši servis kolesa, da vam rezerviramo termin.

Oglej si še ostale objave

01/07/2024
- 05/07/2024
Mednarodna poletna šola politične ekologije

Datum: 1.-5. julij 2024 Točna lokacija: Fakulteta za družbene vede Cena:  dogodek je brezplačen Letošnja mednarodna poletna šola bo posvečena pravičnemu zelenemu prehodu, namenjena pa je študentom in študentkam, akademikom, aktivistkam in aktivistom ter vsem, ki jih ekološka in družbena vprašanja kakorkoli zanimajo. Udeležba je brezplačna, študenti doktorskega in magistrskega študija pa lahko z udeležbo lahko pridobijo kreditne točke. Vse […]

04/04/2024
Zeleno javno naročanje živil za ponudnike

Datum: 4. april 2024 Ura začetka: 9.00 Ura konca: 14.00 Točna lokacija: KGZS Zavod Ptuj, Ormoška cesta 28, 2251 Ptuj Cena:  dogodek je brezplačen in vključuje jutranjo pogostitev ter kosilo Namen dogodka je, da udeleženci na njem pridobijo informacije o načinih sodelovanje pri javnem naročanju živil v Sloveniji. Na ta način želimo lokalne ponudnike živil spodbuditi k vključitvi v sistem javnega […]

08/03/2024
Strokovni posvet:  Fotonapetostne naprave na stavbah kulturne dediščine – priložnosti in tveganja

Datum izvedbe delavnice: 8. marca 2024, med 10:30 in 13:15, v dvorani Urška 1 na Gospodarskem razstavišču na Dunajski 18 v Ljubljani v okviru sejma DOM Foto: Jošt Gantar, slovenia.info Pri stavbah kulturne dediščine želimo preprečiti posege, ki bi izničili njihovo identiteto in vrednote. A tudi te stavbe se, kot vse druge, ohranjajo le z […]

e-Novice in obvestila

Če želite tudi sami postati bolj okoljsko ozaveščeni se prijavite na naše e-novice, kjer bomo z vami vsak mesec delili nasvete na področju zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Za izražena mnenja in informacije na spletni strani odgovarja samo avtor (ali avtorji) in se zato ta ne morejo šteti za uradno stališče Evropske komisije.