...

Strokovni posvet:  Fotonapetostne naprave na stavbah kulturne dediščine – priložnosti in tveganja

Datum izvedbe delavnice: 8. marca 2024, med 10:30 in 13:15, v dvorani Urška 1 na Gospodarskem razstavišču na Dunajski 18 v Ljubljani v okviru sejma DOM

Foto: Jošt Gantar, slovenia.info

Pri stavbah kulturne dediščine želimo preprečiti posege, ki bi izničili njihovo identiteto in vrednote. A tudi te stavbe se, kot vse druge, ohranjajo le z uporabo in smiselnim nadgrajevanjem.

Pri tem se poraja vprašanje, ali je vgradnja fotonapetostnih naprav združljiva z načeli celostnega ohranjanja kulturne dediščine? Ali jo sodobno konservatorstvo vidi kot grožnjo ali pa morda kot priložnost za prilagajanje stavb kulturne dediščine na sodobne potrebe družbe? Na ta in podobna vprašanja bodo odgovore iskali udeleženci strokovnega posveta v organizaciji Gradbenega inštituta ZRMK.

Posvet je za udeležence brezplačen. Zaradi lažje organizacije in izvedbe prosimo za prijavo prek spletnega obrazca. Prijave sprejemamo do srede, 6. marca 2024, do 17. ure.

Oglej si še ostale objave

e-novice in obvestila

Če želite tudi sami postati bolj okoljsko ozaveščeni se prijavite na naše e-novice, kjer bomo z vami vsak mesec delili nasvete na področju zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Za izražena mnenja in informacije na spletni strani odgovarja samo avtor (ali avtorji) in se zato ta ne morejo šteti za uradno stališče Evropske komisije.