Usposabljanje Naprave za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov

Datum in kraj izvedbe usposabljanj:

  • 6. marca 2024, med 9.00 in 13.45 v živo v dvorani Urška 1 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani,
  • 12. marca 2024, med 9:00 in 14:50, v e-obliki oz. preko ZOOM-a,
  • 15. marca 2024, med 10:00 in 13:15 v živo na Gospodarski zbornici Slovenije s terenskim ogledom in
  • 20. marca 2024, med 10:00 in 15:00 uro v e-obliki oz. preko ZOOM-a.

V letu 2024 so bile in še bodo uvedene številne novosti na področju samooskrbe z električno energijo in tarifnim sistemom. Te bodo vplivale na način in obseg oskrbe stavb z energijo iz obnovljivih virov energije (OVE). Gradbeni inštitut ZRMK bo zato izvedel usposabljanje z oznako U5-5, ki bo namenjeno obravnavi naprav za proizvodnjo električne energije iz OVE.

Foto: Canva

Strokovnjaki iz različnih področij bodo predstavili in ovrednotili učinke novosti ter načine za optimizacijo oskrbe stavb z energijo iz OVE v skladu z veljavno zakonodajo in prihajajočo direktivo iz področja energijske učinkovitosti zgradb (angleško Energy Performance of Buildings Directive – EPBD). Iz omenjene direktive izhaja nadomeščanje fosilnih goriv z razpršeno proizvodnjo energije iz OVE. Predstavljene bodo prilagojene in prihajajoče tehnologije, namenjene oskrbi stavb z (električno) energijo, za celoviti pristop pa bo poskrbela predstavitev tematike tudi z vidika požarne varnosti, nosilnosti konstrukcijskih in drugih elementov ob upoštevanju potresne odpornosti in posebnosti stavb kulturne dediščine in drugi vidiki trajnostne oskrbe stavb z energijo.

Udeležba na usposabljanju je brezplačna, kljub temu je zaradi organizacije in izvedbe prvega usposabljanja obvezna prijava preko spletne prijavnice najkasneje do ponedeljka, 4. marca 2024, do 17. ure.   

Oglej si še ostale objave

24/04/2024
Posvet Spoštujmo hrano – spoštujmo planet

Hiša Evropske unije, Dunajska c. 20, Ljubljana Sreda, 24. april 2024 | 8:30–15:30 Posvet je namenjen vsem deležnikom v verigi preskrbe s hrano oziroma vsakomur, ki ga zanima izziv, kako zmanjšati izgube hrane in odpadno hrano, izboljšati odnos do hrane in spremeniti navade. Program posveta najdete v priponki. Udeležba na posvetu je brezplačna. Zaradi omejenega števila […]

20/03/2024
8. posvetovalna konferenca Platforme znanja: »Ozelenitev visokega šolstva«

Datum: 20. marec 2024 Ura začetka: 9.00 Ura konca: 15:00 Točna lokacija: Upravna stavba SEM, Metelkova 2, Ljubljana Cena:  dogodek je brezplačen Namen konference bo predstaviti eVodnik za ozelenitev visokega šolstva – vključno z ePojmovnikom oziroma poljudno rečeno zelenim slovarjem, se seznaniti z načrtom za zeleni dogovor za univerze, ki ga je pripravilo združenje evropskih […]

20/03/2024
8. nacionalna konferenca o celostnem prometnem načrtovanju

Datum: 20. marec 2024 Ura začetka: 9.40 Ura konca: 15:00 Točna lokacija: Hotel Thermana park Laško, na Zdraviliški cesti 6, v Laškem Cena:  dogodek je brezplačen in vključuje jutranjo pogostitev ter kosilo Organizatorji dogodka: Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije Zavod Ptuj in Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Osrednja tema […]

e-Novice in obvestila

Če želite tudi sami postati bolj okoljsko ozaveščeni se prijavite na naše e-novice, kjer bomo z vami vsak mesec delili nasvete na področju zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Za izražena mnenja in informacije na spletni strani odgovarja samo avtor (ali avtorji) in se zato ta ne morejo šteti za uradno stališče Evropske komisije.