Usposabljanje za izdelavo občinskih celostnih prometnih strategij (OCPS)

Datum: 26. marec od 10:00 od 17:00 in 28. marec od 9:00 do 13:00

Točna lokacija: M Hotel, Derčeva ulica 4, Ljubljana

Cena:  dogodek je brezplačen

Usposabljanje je namenjeno udeležencem, ki se lanskoletnih usposabljanj niso udeležili.

•        26. 3. 2024 bo potekalo usposabljanje na temo priprave OCPS na podlagi prenovljenih nacionalnih smernic za pripravo OCPS in je namenjeno bodočim vodjem strokovnih skupin priprave OCPS, ki imajo izkušnje s pripravo OCPS ali s celostnim prometnim načrtovanjem.

•        27. 3. 2024 bo potekalo usposabljanje na temo vključevanja javnosti v pripravo OCPS in je namenjeno strokovnjakom, ki bodo v procesu priprave OCPS vodili aktivnosti vključevanja javnosti.

Prenovljene smernice za pripravo OCPS (MOPE, 2023) in Pravilnik (Uradni list RS, št. 76/2023) določata, da ima vsaka strokovna skupina različne strokovnjake za posamezna področja (npr. vodenje priprave, vključevanje javnosti, spremljanje in vrednotenje), zato naj se vsak dan izobraževanja udeleži druga oseba podjetja oziroma ustanove. Kot dokazilo za usposobljenost posameznega strokovnjaka za pripravo OCPS skladno s prenovljenimi smernicami (MOPE, 2023) in s Pravilnikom (Uradni list RS, št. 76/2023) veljajo usposabljanja, izvedena v letu 2022 in kasneje. Ponovno se jih morajo udeležiti tudi tisti strokovnjaki, ki so bili na usposabljanjih po prejšnjih smernicah (MZI, 2012).

Udeležba na usposabljanju je brezplačna. Ker je število mest omejeno, je obvezna prijava preko spleta.

Foto: Luka Vunduk

Pogled na Medvode iz zraka, v ospredju reka, čez njo most

Oglej si še ostale objave

09/04/2024
Novinarska konferenca ob začetku nacionalne pobude Polni zagona kolesarimo v službo

 9. 4. 2024 od 11.00 do 12.00 Trg mladinskih delovnih brigad, Ljubljana V akcija Polni zagona kolesarimo v službo, ki je del projekta LIFE IP CARE4CLIMATE, želimo ljudi spodbuditi, da vsak dan naredijo nekaj dobrega za svoje razpoloženje, telesno pripravljenost, okolje in nenazadnje tudi za denarnico. Uporaba kolesa zjutraj telo zbudi in ga napolni z energijo za […]

08/03/2024
Strokovni posvet:  Fotonapetostne naprave na stavbah kulturne dediščine – priložnosti in tveganja

Datum izvedbe delavnice: 8. marca 2024, med 10:30 in 13:15, v dvorani Urška 1 na Gospodarskem razstavišču na Dunajski 18 v Ljubljani v okviru sejma DOM Foto: Jošt Gantar, slovenia.info Pri stavbah kulturne dediščine želimo preprečiti posege, ki bi izničili njihovo identiteto in vrednote. A tudi te stavbe se, kot vse druge, ohranjajo le z […]

19/04/2024
6. seja Podnebnega sveta

Petek, 19. april 2024 | 13:00 Prostori Ministrstva za okolje, podnebje in energijo Člani Podnebnega sveta se bodo sestali na 6. redni seji, na kateri bo v ospredju razprava o prenovljenem Nacionalnem energetskem in podnebnem načrtu (NEPN), med drugim pa bo svet razpravljal tudi o osnutku predloga o zmanjševanju hitrosti na avtocestah ter o predlogu prepovedi uvoza […]

e-Novice in obvestila

Če želite tudi sami postati bolj okoljsko ozaveščeni se prijavite na naše e-novice, kjer bomo z vami vsak mesec delili nasvete na področju zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Za izražena mnenja in informacije na spletni strani odgovarja samo avtor (ali avtorji) in se zato ta ne morejo šteti za uradno stališče Evropske komisije.