Zeleno javno naročanje živil za ponudnike

Datum: 4. april 2024

Ura začetka: 9.00

Ura konca: 14.00

Točna lokacija: KGZS Zavod Ptuj, Ormoška cesta 28, 2251 Ptuj

Cena:  dogodek je brezplačen in vključuje jutranjo pogostitev ter kosilo

Namen dogodka je, da udeleženci na njem pridobijo informacije o načinih sodelovanje pri javnem naročanju živil v Sloveniji. Na ta način želimo lokalne ponudnike živil spodbuditi k vključitvi v sistem javnega naročanja in povečanje deleža lokalnih živil v javnih zavodih kot so šole, vrtci in zdravstveni zavodi. Predstavljen bo postopek javnega naročanja, priprava uspešne ponudbe, uporaba portala javnih naročil ter vloga lokalnih ponudnikov pri zagotavljanju živil. Poudarek bo na pomembnosti komunikacije med ponudniki in naročniki že pred začetkom postopka.

Dogodek je povezovalne narave, zato so vabljeni tudi javni zavodi, ki naročajo živila. V zadnjem delu dogodka bomo omogočili, da svoje izkušnje delijo prav oni – gre za osebe, ki se s tem ukvarjajo v praksi, zato so te informacije za ponudnike živil najuporabnejše.

Na dogodek se lahko prijavite do 3. aprila 2024. Prijave za ponudnike zbira Mojca Čep: mojca.cep@kgz-ptuj.si, 02 749 36 43. Prijave za javne zavode oddate preko spletne prijavnice.

Organizatorji dogodka so Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije Zavod Ptuj in Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Foto: Canva

raznovrstna zelenjava na kupu

Oglej si še ostale objave

24/04/2024
Delavnica: Gospodarjenje z zasebnimi gozdovi in zagotavljanje ponora ogljika

24. 4. 2024 od 9.00 do 14.00 Gozdarski inštitut Slovenije, Večna pot 2, Ljubljana Namen delavnice je odgovoriti na izzive trajnostnega gospodarjenja z zasebnimi gozdovi in zagotavljanjem ponorov ogljika v njih. Znanja želimo deliti z lastniki gozdov, odločevalci, svetovalnimi in strokovnimi službami, izobraževalnimi ustanovami, nevladnimi organizacijami in drugimi pomembnimi akterji, ki jih zanima gospodarjenje z zasebnimi gozdovi […]

20/03/2024
8. nacionalna konferenca o celostnem prometnem načrtovanju

Datum: 20. marec 2024 Ura začetka: 9.40 Ura konca: 15:00 Točna lokacija: Hotel Thermana park Laško, na Zdraviliški cesti 6, v Laškem Cena:  dogodek je brezplačen in vključuje jutranjo pogostitev ter kosilo Organizatorji dogodka: Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije Zavod Ptuj in Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Osrednja tema […]

17/04/2024
Prilagajanje gradnje in prenove stavb podnebnim spremembam

Sreda, 17. april 2024 | 9:00-12:00 Hibridno – Sejem MEGRA, Pomurski sejem v Gornji Radgoni, dvorana 2 in v e-obliki preko ZOOM-a Na dogodku bodo orisane politike, zaveze in ukrepi za zeleni prehod – od povečanja odpornosti stavb do izboljšanja njihove energijske učinkovitosti, rabe obnovljivih virov energije (OVE) in uvajanja krožnosti. Pojasnjena bo zakonodaja s […]

e-Novice in obvestila

Če želite tudi sami postati bolj okoljsko ozaveščeni se prijavite na naše e-novice, kjer bomo z vami vsak mesec delili nasvete na področju zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Za izražena mnenja in informacije na spletni strani odgovarja samo avtor (ali avtorji) in se zato ta ne morejo šteti za uradno stališče Evropske komisije.